Пари от Блог

Adsense в Блог

След като вече знаете как да направите един блог популярен е време да започнете да печелите от него. Най добрият начин за "монетизация"(печелене на пари) е Adsense. Тази рекламна програма на Google ще работи със всеки блог и ако този блог получава достатъчно трафик може да бъде доста доходно за вас.

Adsense поставя свързани със съдържанието на блога ви реклами след като се регистрирате и вкарате даден код даден ви от Adsense във вашият блог. Това изисква основни познания за HTML и блог който ви позволява да променяте HTML. Не се плашете от това много е лесно. Хубавото на Adsense е че рекламите които се показват са свързани със съдържанието на вашият блог, така че читателите ви виждат реклами които ги привличат, което увеличава шанса те да кликнат на някоя от тези реклами.

За да започнете с Adsense, отидете на www.аdsense.com и се регистрирайте. Напълно безплатно е да се ползва Adsense, ако имате съществуващ Google ъкаунт може да го използвате за Adsense.

Вие избирате какви реклами да се показват на вашият блог. Картинка, текст, големина и т.н. Adsense е програма която плаща за клик, това означава че всеки път когато посетител на вашият блог кликне на някоя от рекламите ви се плаща. Google не дава информация колко ще направите от даден клик, но вие може да проследявате дневно, седмично и месечно колко печелите.

Ако нямате много читатели на вашият блог няма да имате голям успех с Adsense. Колкото повече хора кликат на вашите реклами толкова повече пари за вас. Ако блогът ви е популярен можете да изкарвате много добри пари от него.

Предполагам на много от вас ви идва на ум да си кликате сами на рекламите. Това е против правилата на Google Adsense и могат да ви проследят много лесно и да ви блокират ъкаунта.

Няма коментари: