Помощ в избиране на тема

Имате нужда от помощ в избирането на тема по която да пишете?

Избирането на тема за вашият блог или сайт може да бъде доста трудно. Преди всичко не бихте ли желали вие да сте създателят на FaceBook или пък YouTube?
Понякога всичко изглежда толкова просто. Хрумва ви страхотна идея, правите сайт, продавате го за милиони на Yahoo или Google и ставате страшно богати!
Да ама не е точно така.
Вярно е че такава идея може би е помогнала на шепа хора, но като цяло историята не е точно такава. Затова реших да напиша тази страница за избиране на тема.

Търсите начин да направите пари?

Ако вашата цел е да направите пари от вашия блог или сайт използвайте лесният начин.
Знам, че бихте желали да създадете нещо като следващия FaceBook, но заради всичкото това програмиране и техническо познание нужно за съсдаване и поддържане на такъв вид сайт, не е добра идея за всеки човек.

Дори и да платите на програмист да направи този сайт, ще ви струва хиляди. Не мисля, че хората имат представа колко ресурси изисква изграждането на сайт, който предлага взаимодействие между потребители и профили.

Да не споменаваме, че ще ви трчбва отдадено Хостинг пространство, което може да ви струва стотици на месец. Може да забравите за хостинг плановете от около 10 за месец.
Тези сайтове изглеждат доста добре, но с тях има много скрити главоболия, които ние не забелязваме.

Та какво имам предвид когато казвам лесният начин?
Просто съсдавате блог или сайт на интересна за вас тема, докарайте трафик то този сайт или блог и използвайте Google AdSense или дуги компании които продават продукти свързани с  темата за която пишете.

Да кажем че обичате да готвите. Можете да направите bgrecepti.com на който може да пишете за любимите си рецепти. Това е само идея, в блогът си може да пишете за всичко. Изберете нещо което е интересно за вас и не ви отегчава. Създавате този сайт или блог и после отделяте малко време за оптимизация, за да може вашите страници да се показват в Google, Yahoo, и т.н.

След това може да правите пари от рекламите на Google.

Не сте сигурни коя тема е най добра за вас?

Често хората питат коя е най добрата тема за нас? Честно казано трудно е да се каже. Това е нещо което всеки сам трябва да реши.
Ако вашата цел е да направите пари, според мен задължително трябва да изберете нещо което ще ви е интересно през цялото време. Запомнете, че това ще е сайт, който трябва да поддържате често за да държите вашите читатели заинтересовани и да поддържате нивото на вашият трафик.
За това е много важно да изберете нещо за което вече знаете доста или поне имате интерес да научите повече.

Избягвайте темата "Как да направим пари"

Много от хората които тепърва започват попадат в капан да пишат за тази тема. Ако не могат да решат на каква тема да пишат избират как да правим пари онлайн, защото те самите искат да направят пари.
Да пишете за нещо в което нямате опит е винаги лоша идея. Освен ако нямате доказателство, че вече правите пари онлайн и планирате да покажете на хората как сте го направили. Така рискувате да направите сайт или блог като хиляди други как да станем богати онлайн.
Да не споменаваме, че тази ниша е пренаситена и ще ви е трудно да имате трафик за вашият блог.
Има много сайтове на тази тема и е трудно да се разбере кои са истински. Не се забърквайте в тази каша ако бие самите не знаете как да го правите.

Защо избирането на тема е толкова важно?

Трябва да разберете че сайтове или блогове които са добре онлайн имат уникално съдържание на определена тема. Тази тема е добре обработена, обновявана често. Създателите на тези сайтове знаят основите на интернет маркетинга и знаят какво искат тяхните читатели.
Трова са нещата които трябва да направите за да е успешен вашият сайт и това няма да се случи за една нощ. Това е една от причините вашата тема да е уникална.
За да получите трафик трябва да сте търпеливи, затова изберете тема която ще е интересна за вас и няма да се отегчите и да изоставите вашият сайт.
Не се притеснявайте какво правят другите. Ако видите че някой прави пари от дадена тема не означава че и вие трябва да правите същото или нещо подобно.
Причината, че този някой прави пари от тази тема е неговата страст да пише за нещо което му е интересно и неговата страст в тази област. Ако изберете същата тема може да не сте толкова мотивирани, защото това не е вашето нещо.
Знам че е блазнещо да копирате успешната идея на някой друг, но това не е добра идея. 
Сега е време да изберете какъв е вашият интерес, и да започнете да пишете по вашата тема. Това е първата стъпка да постигнете успех с вашият блог.

Не искам да ви разубеждавам, но...

Целта ми не е да ви разубеждавам да направите интересен и сложен сайт. Ако това е нещото което искате направете го.
Искам само да ви обясня какво включва. Не можете просто да купите някоя програма, да свалите даден шаблон и да направите сайт като FaceBook например.
Изисква се много сложно програмиране. Така че или трябва да се научите как да го правите или трябва да платите на някой да го направи за вас, което ще струва доста пари.
Много по лесно е да започнете с малък сайт или блог. След като започнете да имате трафик парите ще започнат да идват при вас, тогава може да се отдадете на нещо по голямо и по сложно.
Правейки го по този начин ще ви спести доста главоболия и пари.

Няма коментари: