Искам уебсайт но се затруднявам!

Много хора искат да притежават уебсайт. Да погледнем истината. Започването може да бъде доста труден процес.
От избирането на правилния уебхост, избирането на ниша и подходящ домейн. След това пресмятане на цената която трябва да платим.
Доста хора се сплашват в началото. И започват да се питат:

Има твърде много сайтове по моята тема

Бихте искали да избегнете обширните теми като (спорт, работа и т.н.) и да стоите далече от пренаситените вече ниши. Ако търсите тема по която се говори много, тогава разбира се ще срещнете голяма конкуренция.
Но ако вече сте решили каква е вашата ниша и искате да пишете за това, не се отдръпвайте от това само защото вече сте забелязали много сайтове по тази тема. Добре е да имате малко конкуренция, която  ще ви държи на пръсти. :)
Не означава че не можете да се класирате високо в Google или Yahoo, само защото някой има сайт по същата тема която интересува и вас. Ако сайтът ви е интересен сред хората които се интересуват от това, те ще слагат линкове към вашият сайт и това ще ви помогне много да се издигнете в търсачките.
Понякога конкуренцията помага. Можете да използвате конкуренцията като предимство подобрявайки това което те вече са направили. Мислете за нещата които те са пропуснали да добавят и ги добавете във вашият сайт. Винаги има по добър начин за представяне  и обесняване на нещата, така че се съсредоточете в това.

Не съм добър с компютрите!

Чувам това постоянно, и това е една от най срещаните причини хората да се колебаят да започнат или да си завършат дизайна си напълно.
Признавам си, че винаги съм бил на ти с компютрите. Имах компютър още преди интернета да стане популярен, обикновенно седях пред компютъра и си играех разни игрички. :)
Но със стигането до създаване на уебсайт не съм сигурен че това ми е било от полза освен, че вече познавах основните функции на компютъра (отваряне и затваряне на разни програми и т.н.)
Искам да кажа, че дори и да сте зле с компютрите това не означава, че няма да успеете в създаването на уебсайт.
Не ме разбирайте погрешно. Създаването на уебсайт няма да е като забавление, все пак трябва да знаете основите като структурата на компютъра, но това ще се научи с времето.
За това не се отказвайте ако не сте компютърен гений или нямате образование за уебдизайн. Аз нямам и се справям доста добре за някой, който е самоук в тази област. Има различни програми на разположение които помагат много в процеса на изграждането на уебсайт, дори това да изглежда плашещо винаги можете да започнете с обикновен блог. Уверявам ви, че можете да съсдадете първият си блог за около 15 минути.

Не знам нищо за създаването на интересен сайт
 
Често чувам хората да казват това и си мисля че не влагат достатъчно усилия или не разбират напълно идеята за правене на пари от информационен сайт.
Всеки от нас има някаква страст към нещо или поне доста познания в дадена област. И не трябва да правим примерно нещо като останалите сайтове. Може да направите нещо забавно, дори смешно. Например обичате да гледате Биг Брадър. Можете да направите сайт за смешните неща, които се случват там дори да ги поукрасите ако искате. Това е само идея за нещо интересно.
С помоща на Google вашият сайт може да стане машина за пари ако е достатъчно интересен за вашата публика.
Не се напрягайте много ако нямате хоби или някакви специални умения за които да пишете. Можете да пишете за нещата които се случват около вас, какво обсъждате с приятели, нещо което ви дразни или ви кара да се смеете и т.н. Или пък нещо за което искате да научите повече. Често хората правят сайтове за нещо което скоро са преживяли и искат да научат повече за това.

Нямам достатъчно време да работя по моя сайт

Притежаването на уебсайт е страхотно, защото вие преценяте кога да работите по него. Така че ако не можете да намерите достатъчно време да градите и поддържате вашият сайт, не очаквайте да се случат чудеса. Не се занимавайте ако не можете да намерите време.Ако ви кажа, че работя по 1 час на седмица ще ви излъжа.
Работя доста, но хубавото в това е, че обичам това което правя и го правя от собствения си дом.
Ако сайтът ви има доста информация, ще изисква по малко поддръжка веднъж започнал да получава трафик. Може да оставите вече направен сайт с месеци и пак да получавате пари от него защото получава достатъчно трафик.
В началото трябва да поработите доста, но веднъж достигнали нивото което искате можете да се наслаждавате на живота.
Няма безплатни или лесни неща на този свят, затова ако искате да успеете трябва да вложите усилия и време.

Няма коментари: