Липсва ли ви творческа способност?

Липсва ли ви творческа способност?

Много от хората казват, "Не мога да направя интересен сайт или блог защото ми липсва творческа способност". Вярно е че творчеството е по лесно при някои отколкото при други, но винаги има начини да намерите това творчество независимо дали имате това качество или не.

Забъркайте се във вашата ниша!

Намерете начини да отидете там където ходи вашата бъдеща пуплика. Ако вашият сайт е за Биг Брадър или пък как да дресираме кучето, намерете форуми в които се говори за това, блогове, сайтове и т.н.
Трябва да се запознаете с въпросите, проблемите и всичко с което се сблъскват вашите читатели за да можете да пишете за тях, намирате решения и да им помагате. Колкото по свързан е сайта с вашата публика, толкова по успешен ще бъде.
Светът се променя постоянно затова трябва да продължавате да четете и да търсите последните теми и развития във вашата ниша. Това е ваше задължение като уебмастер ако искате да държите вашите читатели и да ги карате да искат повече.

Бъдете забавни, спокойни и не се страхувайте да показвате грешките си

Много от създателите на сайтове се вземат много на сериозно. Пускайте по някоя шега от време на време това привлича хората.
Не се страхувайте да си признавате грешките. Това показва на хората, че и вие сте човек и не се страхувате да си признаете грешките.

Страхотно е да се възхищаваме на други уебмастери, но...

Много уебмастери отделят твърде много време да копират други успели хора в тяхната ниша, и не позволяват на тяхното въображение да работи.
Измисляйки сами идеите си е това което прави работата интересна. Започнете ли да копирате други се лишавате от удоволствието да притежавате сайт или блог.
Ако сте избрали ниша която е вашата страст и ви е много интересна. Хубаво е да взимате идеи от книги, списания дори вашата конкуренция в тази ниша, използвайте ги като стъпало да развиете ваши собствени.
Не взимайте на някой работата и просто да промените няколко неща. Използвайте идеята и я направете по добра с ваши думи. Обзалагам се че имате повеяе въображение отколкото си мислите.

Движете се

Аз специално пиша много рядко на едно и също място. Понякога на дивана друг път в леглото.
Различните места ще вдъхновяват разлияни идеи. Както всичко останало в живота, имате нужда от промяна.

Взимайте си почивки

След като прекарате часове пред компютъра ще започвате да забавяте нещата по малко, затова си взимайте почивка от време на време.
Излезте на въздух или погледайте телевизия. Невероятно е как 15-20 минути правене на нещо друго презарежда батериите ви. Ще се върнете пак на компъьютъра презаредени и готови да пишете отново!

Имате нужда от настройване в начина на мислене?

Как се чувствате ако трябва да обновите сайта или блога си?  Чувствате ли го като неприятно задължение? Ако е така, значи сте избрали грешната тема по която да пишете или тази работа не е за вас.
Ако сега сте започнали и вече се оплаквате за всичко което не знаете и трябва да научите, нагласили сте се за неуспех.
За да бъдете творчески и да за да успеете, трябва да повярвате че можете!

Просто го направете!

Понякога имам идея за статия, но не знам в коя посока да тръгна.  Лекарството за това е просто да започнете да пишете. Няма значение как ще завършите статията, просто запишете идеите си.
Ще започнете да събирате части, да махате, да променяте думи и преди да се усетите вашата статия ще е готова! Понякога самото започване е най трудната част, но веднъж започнали осъснавате че сте наполовина приключили. :)

Няма коментари: